Μεσοθεραπεία προσώπου

Η θεραπεία αυτή έχει ως στόχο την επαναφορά της χαμένης ελαστικότητας και δομής της επιδερμίδας. Αυτό που καταφέρνουμε είναι μέσω μικροσκοπικού τραυματισμού να ενεργοποιήσουμε τον οργανισμό να παράξει κολλαγόνο και ινώδη ιστό, τα οποία αποτελούν δομικά και στηρικτικά στοιχεία του δέρματος. Πρόκειται για μια θεραπεία που προσφέρει υγεία στο δέρμα και μια επιδερμίδα πιο καθαρή, που στηρίζεται καλύτερα και δείχνει πιο σφριγηλή, λαμπερή και ενυδατωμένη.

Επίσης, με το να είμαστε πιο επίμονοι κατά την εφαρμογή στις περιοχές με  λεπτές γραμμές και ρυτίδες καταφέρνουμε σταδιακά με τις επαναλήψεις να βελτιώσουμε την όψη τους και να πάρουμε συνολικά ένα πολύ πιο φρέσκο πρόσωπο, το στόχο μας δηλαδή.

Τι επιτυγχάνεται με τη μεσοθεραπεία προσώπου;

Αναζωογόνηση (προσώπου, λαιμού, ντεκολτέ, χεριών), βαθιά ενυδάτωση, μείωση και πρόληψη ρυτίδων. Τα βασικά συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι το υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες (Ε,C,A,B3,B6,B5 κτλ), νουκλεοτίδια – νουκλεοσίδια (DNA), σύμπλοκα αυξητικών παραγόντων, πεπτίδια, αμινοξέα κτλ. Έτσι. ενεργοποιούνται μεταβολικά οι υπό θεραπεία περιοχές ενώ συγχρόνως διεγείρεται η φυσιολογική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Επιπρόσθετα, προάγεται η ενυδάτωση λόγω της κατακράτησης μορίων νερού από το μόριο του κολλαγόνου.

Σύσφιξη – Η συνεχόμενη και σταδιακή απώλεια κολλαγόνου και ελαστίνης έχει ως απόρροια την αδυναμία των ινών να διατηρήσουν την σφριγηλότητα του δέρματος. Ο συνδυασμός υλικών όπως το DMAE, συνένζυμο Q10,οργανικό πυρίτιο, κολλαγόνο, βιταμίνη C αποτελεί ιδανική λύση για προβλήματα χαλαρού δέρματος, μέσω των συσφικτικών, ενυδατικών και αντιοξειδωτικών τους δράσεων.

Συχνές ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία

Kάθε θεραπεία περιλαμβάνει μια σειρά από εγχύσεις βιταμινών και υαλουρονικού οξέος, μιας ιδιαίτερα υδρόφιλης ουσίας που βρίσκεται φυσιολογικά στον οργανισμό μας και διατηρεί την υγρασία στο δέρμα. Παραλλαγή της θεραπείας – και μάλιστα πολύ δημοφιλής – είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία, όπου αντί για το κοκτέιλ βιταμινών χρησιμοποιούμε τον ορό του αίματος του υπό θεραπεία ατόμου. Το μόνο που αλλάζει στη διαδικασία είναι η πραγματοποίηση μια μικρής αιμοληψίας πριν την έναρξη της θεραπείας.

Η μεσοθεραπεία, εφαρμόζεται σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και στην περιοχή των χεριών. Αυτό είναι και ένας ακόμα λόγος που κάνει την μεσοθεραπεία τόσο ξεχωριστή μιας και υπάρχουν πολλές θεραπείες για την περιοχή του προσώπου. Λίγες όμως είναι αυτές που καλύπτουν το λαιμό και το ντεκολτέ, σημεία που εμφανίζουν συχνά πρόβλημα.

Αφορά τόσο τις γυναίκες όσο και τους άντρες και η συνήθης ηλικία που ξεκινά κανείς είναι τα 30 έτη. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απόλυτο, καθώς οι ανάγκες του κάθε δέρματος, ο τρόπος ζωής, η έκθεση στον ήλιο και φυσικά το κάπνισμα. Επομένως, η ηλικία είναι σχετική και έχει να κάνει με τον καθένα ξεχωριστά. ‘Θα μπορούσαμε να πούμε πως η μεσοθεραπεία μας αφορά όλους, το πότε θα ξεκινήσετε καθώς και τη συχνότητα που θα ακολουθήσετε θα το καθορίσουν οι ανάγκες του δικού σας δέρματος και η συζήτηση με τον γιατρό σας.

Ένα τυπικό πρόγραμμα εφαρμογής, περιλαμβάνει τρεις αρχικές θεραπείες με μεσοδιαστήματα 2 έως 4 εβδομάδων. Ακολουθούν επαναλήψεις της θεραπείας κάθε 2 έως 4 μήνες. Ωστόσο, η συχνότητα εξαρτάται από την τις ανάγκες του καθένα ξεχωριστά. Για παράδειγμα, ένας άντρας ή μια γυναίκα 35 χρονών καλύπτεται με 3 έως 4 μεσοθεραπείες το χρόνο, ενώ μια γυναίκα 55 ετών θα μπορούσε να χρειάζεται έως και 6 θεραπείες το χρόνο.

Ο πόνος είναι ελάχιστος και μάλλον ανεκτός. Πριν την θεραπεία γίνεται εφαρμογή αναισθητικής κρέμας λιδοκαίνης/ πριλοκαίνης στις υπό αγωγή περιοχές για τουλάχιστον 40 λεπτά. Έτσι καταφέρνουμε μείωση των ενοχλημάτων κατά ένα 80% ενώ το υπόλοιπο 20% είναι το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσετε για να διατηρήσετε υγιές το δέρμα σας.

Αυτόλογος Μεσοθεραπεία PRP

Πρόκειται για επαναστατική μέθοδο μεσοθεραπείας, η οποία εκμεταλλεύεται τις θεραπευτικές ιδιότητες του δικού μας αίματος να διεγείρει τα κύτταρα του δέρματός μας μέσω της ενεργοποίησης των φυσικών μηχανισμών αναγέννησης. Το πολυδύναμο μίγμα του πλάσματος πλούσιο σε αιμοπετάλια με την ποικιλία των αυτόλογων συστατικών που περιέχει ενεργοποιεί τη φυσική αναγέννηση του δέρματος ενώ τα αποτελέσματα είναι αθροιστικά και μακροπρόθεσμα.

Η αυτόλογος μεσοθεραπεία PRP αποτελεί αναμφισβήτητα απόλυτα ασφαλή θεραπεία, αποκλείοντας παρενέργειες όπως αλλεργίες, αυτοάνοσες αντιδράσεις κ.ά ενώ χαρίζει φυσικά αποτελέσματα.

Η όλη διαδικασία περιλαμβάνει την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας για μια ώρα, κατόπιν αιμοληψία ανάλογα με την έκταση της περιοχής προς θεραπεία, φυγοκέντρηση, εκλεκτική απομόνωση πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια και ενεργοποίησή τους.

Η αυτόλογος Μεσοθεραπεία PRP αποτελεί μη επεμβατική λύση σε πληθώρα αισθητικών προβλημάτων σε πρόσωπο και σώμα:

 • Πρόσωπο | Θεραπεία ανάπλασης, ανανέωσης & λάμψης

  Το δέρμα του προσώπου είναι το πιο εκτεθειμένο καθημερινά στην ηλιακή ακτινοβολία και σε βλαπτικούς παράγοντες από οποιαδήποτε άλλη περιοχή του σώματος. Ο οργανισμός συνεχώς επιστρατεύει την επουλωτική του ικανότητα για την ανάπλασή του και βρίσκεται σε ένα «διαρκή αγώνα δρόμου» να προλάβει την αποκατάσταση των βλαβών.

  Με την πάροδο της ηλικίας η μάχη αυτή γίνεται άνιση καθώς οι επουλωτικές ικανότητες επιβραδύνονται και οι βλάβες αθροίζονται. Η δράση του PRP έρχεται ακριβώς να καλύψει αυτό το κενό. Η ενισχυμένη δράση του με τον πολλαπλασιασμό της επουλωτικής ικανότητας επιταχύνει τις επιδιορθώσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά στην επιδερμίδα μας, επιστρέφοντάς της την σφριγηλότητα και τη λάμψη που έχει χάσει. Είναι μία θεραπεία που στην κυριολεξία «γυρνάει πίσω» το ρολόι του χρόνου.

  Εφαρμόζεται σε κουρασμένο πρόσωπο με σημάδια γήρανσης, που έχει χάσει την ελαστικότητα του, ενώ βρίσκει εφαρμογές και σε περιοχές του σώματος όπως λαιμός, ντεκολτέ, χέρια, καθώς επίσης και σε περιπτώσεις αποκατάστασης μετατραυματικών, μετεγχειρητικών ουλών αλλά και ουλών ακμής.

 • Σώμα | Βελτίωση λευκών ραγάδων

  Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που θέλει μία γυναίκα να αλλάξει στο σώμα της είναι οι ραγάδες. Οι ραγάδες είναι περιοχές του δέρματος με μειωμένη αναλογία κολλαγόνου. Η δράση του PRP και η ικανότητά του να προκαλεί νέα σύνθεση κολλαγόνου μέσα από τις διεργασίες της επούλωσης έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην βελτίωση της εμφάνισης των λευκών ραγάδων. Η επανειλημμένη εφαρμογή έχει αθροιστικά αποτελέσματα που ενθουσιάζουν τις ενδιαφερόμενες.

 • Πως λειτουργεί η μέθοδος PRP;

  Η μεσοθεραπεία PRP, όπως ονομάζεται και χρησιμοποιείται παγκοσμίως, βασίζεται στους αυξητικούς παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια, τα οποία επιλεκτικά και με ειδικό χειρισμό απομονώνονται μετά από φυγοκέντρηση του αίματός μας μαζί με το πλάσμα. Το PRP (Platenet Rich Plasma= Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια) εκτός από αιμοπετάλια περιέχει νερό, βασικές πρωτεΐνες του αίματος, θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, αμινοξέα), ορμόνες, ηλεκτρολύτες αλλά και ποσότητα λευκών αιμοσφαιρίων.

  Η προκλητή ενεργοποίηση και η ενίσχυση των αιμοπεταλίων προκαλεί την τοπική απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων οι οποίοι προάγουν:

  • την αγγειογένεση άρα και την καλύτερη θρέψη και οξυγόνωση του δέρματος
  • τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος
  • την προσέλκυση και συγκέντρωση νέων ινοβλαστών -κυττάρων υπεύθυνων για την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος -μόρια αναγκαία για την διατήρηση της σφριγηλότητας και ενυδάτωσης της επιδερμίδας μας.
  • Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των προαναφερθέντων παραγόντων περιλαμβάνονται αυτόλογες (δικές μας) αντιμικροβιακές ουσίες που αντιμετωπίζουν τις πιθανές μολύνσεις, καθώς επίσης και ενώσεις που προστατεύουν τα κύτταρα από επιβλαβείς παράγοντες.

  Η εφαρμογή περιλαμβάνει διαφορετικές τεχνικές εγχύσεων ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε προσώπου ή ανατομικής περιοχής. Έτσι αναφερόμαστε:

  • στην τεχνική της μεσοθεραπείας | Πολλαπλές εγχύσεις – ενέσεις ενεργοποιημένου πλάσματος στο μεσόδερμα
  • ως filler για την αποκατάσταση λεπτών γραμμών ή βαθύτερων ρυτίδων – πτυχώσεων
  • ως volumiser | Μέθοδος ενίσχυσης – αποκατάστασης όγκου σε σημεία του προσώπου που το έχουν ανάγκη

 • Τι αποτελέσματα θα δω μετά από την αυτόλογη μεσοθεραπεία;

  Η αυτόλογη μεσοθεραπεία αποτελεί την ιδανική αντιγηραντική τεχνική που βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς και λαμπερού δέρματος, προλαμβάνοντας τις φθορές που προκαλούν οι επιδράσεις του χρόνου και του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και αυξάνει το μεταβολισμό των κυττάρων με αποτέλεσμα:

  • Την πρόληψη και καταπολέμηση των ρυτίδων
  • Τη βαθιά ενυδάτωση
  • Ένα λαμπερό και ελαστικό δέρμα
  • Την αισθητή μείωση της υπερµελάγχρωσης
  • Τη βελτίωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού και την πρόληψη της κυτταρίτιδας

 • Σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί η αυτόλογη μεσοθεραπεία;

  Μπορεί να εφαρμοστεί στο δέρμα του προσώπου, του λαιμού, του ντεκολτέ, των χεριών αλλά και του σώματος για αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης, προσφέροντας μια φυσική αναζωογόνηση και φρεσκάδα στην επιδερμίδα.

 • Υπάρχουν αντενδείξεις;

  • Διαταραχές πήξης αίματος
  • Εγκυμοσύνη
  • Ιστορικό θρόμβωσης
  • AIDS
  • Ύπαρξη κακοήθειας
  • Χρόνια νόσος του ήπατος

 • Υπάρχουν πιθανές παρενέργειες;

  Οι παρενέργειες είναι σπάνιες και αφορούν την περιοχή όπου πραγματοποιήθηκαν οι εγχύσεις. Το δέρμα μπορεί να εμφανίσει ελαφρύ πρήξιμο, εκχυμώσεις και ερυθήµατα, τα οποία όμως θα υποχωρήσουν σε λίγες µέρες. Πρόκειται λοιπόν για μια πολύ καλά ανεκτή θεραπεία, καθώς οι πιθανότητες αντίδρασης μηδενίζονται, αφού εγχέεται υλικό από το αίμα του ίδιου του ασθενή.

Τιμοκατάλογος για Μεσοθεραπεία Πρόσωπο, Σώματος & Μαλλιών

ΠΕΡΙΟΧΗ 1 ΣΥΝΕΔΡΙΑ 2 ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ 6 ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Πρόσωπο & Λαιμός 100€ 160€ 280€
Σώμα (Σύσφιξη) 100€ 160€ 280€
Σώμα (Κυτταρίτιδας) 100€ 160€ 280€
ΠΕΡΙΟΧΗ 1 ΣΥΝΕΔΡΙΑ 2 ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ 6 ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ
Πρόσωπο & Λαιμό 180€ 320€ 840€
Μπούστο 170€ 300€ 800€
Μηροί & Γλουτοί 190€ 340€ 850€
Μαλλιά 150€ 280€ 720€

Μεσοθεραπεία Σώματος

Η μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης είναι μία απλή ενέσιμη μεσοθεραπεία κατά την οποία εγχύουμε ουσίες λιποδιάλυσης σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος χρησιμοποιώντας πολύ λεπτές βελόνες πχ κοιλιά , γόνατο, ψωμάκια , μπράτσα κτλ.

Απαντάμε σε όλες τις ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία σώματος ή λιποδιάλυσης

Όταν απλώνουμε μια ουσία στην επιδερμίδα ένα μικρό ποσοστό της απορροφάται και η απορρόφηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (π.χ. μέγεθος μορίου της ουσίας, κατάσταση επιδερμίδας, υγρασία κλπ).

Χρησιμοποιώντας τη μεσοθεραπεία δημιουργούμε μικρά κανάλια στην επιδερμίδα μέσω των οποίων μπορούν με ευκολία να διεισδύσουν δραστικές ουσίες και να φτάσουν ως το χόριο.

Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται επιλέγονται από τον ιατρό μας, ο οποίος εφαρμόζει την μεσοθεραπεία.

Συχνότερα χρησιμοποιούνται φωσφατιδιλοχολίνη, οργανικό πιρύτιο, καρνιτίνη αλλά και φυσικές ουσίες όπως εκχύλισμα αγκινάρας κ.α.

Με την εφαρμογή πάγου για δέκα λεπτά πριν την εφαρμογή στην περιοχή, η μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης είναι πολύ καλά ανεκτή.

Η μοναδική επιπλοκή της θεραπείας είναι οι μελανιές που οφείλονται στην βελόνα.

Για τον λόγο αυτό ο ιατρός χρησιμοποιεί συχνά ειδικό πιστόλι μεσοθεραπείας το οποίο ελαχιστοποιεί τον πόνο και αλλά και τις μελανιές.

Μεσοθεραπεία Μαλλιών

Η Μεσοθεραπεια Μαλλιων συνδράμει στη φυσική αναγέννηση της τρίχας και την αποκατάσταση της πυκνότητας. Είναι μία ασφαλής θεραπεία η οποία μελετήθηκε εδώ και αρκετές δεκαετίες από τον Γάλλο Ιατρό Πιστόρ.

Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται πολύ αποτελεσματικά κατά της Τριχόπτωσης & σε περιστατικά Ανδρογενετικής Αλωπεκίας. Σήμερα θεωρείται ό,τι πιο επαναστατικό υπάρχει στην αποκατάσταση της πυκνότητας του τριχωτού της κεφαλής και στην ενδυνάμωση των τριχοθυλακίων.

Η εφαρμογή της θεραπείας απευθύνεται σε άνδρες αλλά και γυναίκες, οι οποίοι, μετά την ενηλικίωση τους, παρουσιάζουν σταδιακή ελάττωση της πυκνότητας, κυρίως, στο πρόσθιο τμήμα του τριχωτού και τους κροτάφους. Η Τριχόπτωση αυτή τις περισσότερες φορές εξελίσσετε μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με την κληρονομική Ανδρογενετική Αλωπεκία, κατά την οποία παρατηρείται προοδευτική σμίκρυνση των τριχικών θυλάκων.

Επιπλέον, το κάπνισμα, η ηλιακή ακτινοβολία και η κακή διατροφή επιταχύνουν τη γήρανση της τρίχας κάνοντας το πρόβλημα να απλώνεται όλο και γρηγορότερα. Με την Μεσοθεραπεία Μαλλιών, η τρίχα θρέφει και ενδυναμώνει σε βάθος, με αποτέλεσμα να έχετε ξανά υγιή και δυνατά μαλλιά.

Απαντάμε σε όλες τις ερωτήσεις για την μεσοθεραπεία μαλλιών

Η Μεσοθεραπεία Μαλλιών είναι μια ανώδυνη τεχνική, με την οποία εισάγονται ενεργά θρεπτικά συστατικά στο μεσόδερμα, το μεσαίο στρώμα του δέρματος, για την ενδυνάμωση της τριχοφυΐας. Χωρίζεται σε δύο στάδια :

Το πρώτο στάδιο είναι να καθαρίσουμε το τριχωτό της κεφαλής. Αφού ολοκληρωθεί το πρωτόκολλο καθαρισμού του τριχωτού, με αυστηρή τήρηση των κανόνων αποστείρωσης, εφαρμόζεται ήπια τοπική αναλγητική αγωγή.

Στο δεύτερο στάδιο δημιουργούμε μικρονυγμούς στην επιδερμίδα, όπου αυτή η μέθοδος επιτρέπει τη διαδερμική διείσδυση βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών παραγόντων απευθείας στα βαθύτερα στρώματα της.

Συγκεκριμένα, η θεραπεία στοχεύει στην προώθηση αναζωογονητικών συστατικών στο χόριο. Έτσι διαμορφώνεται ένα περιβάλλον, που εμπλουτίζεται με βιταμίνες, αμινοξέα,  νουκλεϊκά οξέα, ιχνοστοιχεία, μέταλλα και ένζυμα και ευνοεί την αλληλεπίδραση μεταξύ κυττάρων και μεσοκυττάριου χώρου.

Ως αποτέλεσμα της θεραπείας επιτυγχάνεται η αύξηση του πάχους των τριχών και κατ’ επέκταση της συνολικής πυκνότητας των μαλλιών. Βελτιώνεται η αισθητική ποιότητα στην πρόσθια γραμμή του τριχωτού.

Τα συστατικά, που συμβάλλουν στην υγεία του τριχωτού, είναι τα παρακάτω:

 • Ο θειικός ψευδάργυρος που ενισχύει τη δομή της τρίχας
 • Η αδενοσίνη που προωθεί την έκφραση αυξητικών παραγόντων στους θύλακες των τριχών
 • Η γλουταθειόνη που μπλοκάρει τους υποδοχείς των ανδρογόνων
 • Η υδροχλωρική πυριδοξίνη, που βοηθά στην αναγέννηση και την προστασία της τρίχας
 • Τα πεπτίδια χαλκού, τα οποία εμποδίζουν τη νέκρωση των τριχικών θυλάκων, βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία και αναστέλλουν την 5α αναγωγάση.
 • Βιταμίνη Β6 και Ε, που βελτιώνουν την αιμάτωση των θυλάκων.

Μετά τα συστατικά γεννιέται και ένα άλλο ερώτημα όπως ..
Ποιο συστατικό είναι κατάλληλο για το δικό μου πρόβλημα;

Φυσικά η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί γιατί η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και μόνο μετά από εξέταση ο Ιατρός σας μπορεί να σας απαντήσει με σιγουριά.

Η σωστή διάγνωση είναι το κλειδί για την εξάλειψη του προβλήματος. Το επιστημονικό προσωπικό της Dermclinic, της Νο1 Δερματολογικής Κλινικής στην Ελλάδα έχουν την εμπειρία αλλά και τον κατάλληλο εξοπλισμό να κάνουν μια σωστή διάγνωση για να μπορέσετε να απαλλαγείτε άμεσα από το πρόβλημα σας.